loading

Description

An abandoned quarry is the object of studies to give to citizens of Vecchiano a new green area with spaces dedicated to sportive and other activities. The genesis of the project starts from the noise, the only memory that remains of an old workplace as a stone quarry. The geometry of the park is developed through a double and parallel study, with the music for theoretical aspects of sound, and architecture for its practical aspects. The stone is the primary material of the pavilions, which are integrated with the rest of the quarry. A square with bleachers for more significant events complete the composition.

CLASS

Architecture and Architectural Composition II

Project site

Nature vs Human

Empty vs Full

Attraction-Connection

Expansion-Recovery

Fusion-Integration

ArchitectureVisualization

architecturalcompositionarchitectureparkpisaquarrystudentuniversityvecchiano